0 artiklov v košarici
TELEFONSKO NAROČANJE
PON - PET: 10.00 -16.00
GSM: 041 794 931

IskalnikIšči po ceni

Blagovne znamke
Izberi po kategoriji

Prijavi se na e-novice

in prihrani

Aktualno


Pycnogenol®

Dolga zgodovina uporabe

Zdravniki in zdravilci že preko 2000 let predpisujejo izvleček iz lubja borovcev za zdravljenje različnih bolezni. Hipokrat, oče znanstvene medicine, je v 4. stoletju pred našim štetjem uporabljal lubje borovcev kot zdravilo za vnetne bolezni. Indijanci so lubje borovcev uživali v hrani in pijači ter ga kot zdravilo nanašali na vnete rane in čire. Ko se je francoski raziskovalec Jacques Cartier s svojo ladjo znašel v smrtonosnem primežu ledene zime leta 1535, je njegova posadka začela bolehati za skorbutom. Prijazen Indijanec iz Quebeca jim je priporočal pitje čaja iz lubja borovcev in vsi mornarji so čudežno okrevali. V 60. letih 19. stoletja je kanadski znanstvenik Jacques Masquelier v iskanju specifične vrste borovca, ki je rešila raziskovalce, našel Cartierjeve zapiske in patentiral ta izjemno močan kompleks pod imenom Pycnogenol®. Moderna znanost je s ponovnim odkritjem tega izjemnega antioksidanta začela raziskovati in dokumentirati močne zaščitne in obnovitvene lastnosti Pycnogenol®-a.

 

Super antioksidant

Danes Pycnogenol® pridobivajo iz lubja francoskih pomorskih borovcev, ki rastejo v južni Franciji. Drevesa morajo pred tem rasti vsaj 20-25 let, da je zagotovljena konsistentnost kompleksa, bogatega z proantocianidini (razred flavonoidov), katehini, epikatehini in taksifolini ter drugimi, še vedno neidentificiranimi komponentami.

Nepredelan Pycnogenol® je svetel rjasto-rjav prah, ki da kremam, gelom in losjonom njihovo prepoznavno barvo. Če naj bi izdelek vseboval Pycnogenol®, a ni obarvan, potem po vsej verjetnosti ne vsebuje dovolj Pycnogenol®-a, da bi ta imel terapevtski učinek.

V raziskavah, kjer so antioksidantno aktivnost Pycnogenol®-a primerjali z drugimi antioksidanti, je Pycnogenol® prekašal tako vitamin E kot vitamin C, kot prikazuje slika 1. Poleg tega Pycnogenol® tudi izboljša funkcijo vitamina C tako, da reciklira vitamin C (Pycnogenol® sprejme prosti radikal od vitamina C, tako da lahko molekula vitamina C sprosti še en prosti radikal) in podaljša življenjsko dobo vitamina E tako, da ga zaščiti pred degradacijo. Pycnogenol® deluje kot močan antioksidant samostojno, dobro pa sodeluje tudi z drugimi antioksidanti v telesu, saj krepi njihove funkcije. Ker je bil Pycnogenol® spoznan za edinstveno mešanico antioksidantov, so znanstveniki opravili številčne raziskave, ki dokazujejo izjemne učinke Pycnogenol®-a na zdravje in pojasnjujejo fiziološke mehanizme.Testiranje sposobnosti Pycnogenol®-ove absorpcije v človeško kožo je pokazalo, da molekule prodrejo v kožo in najbolj intenzivno učinkujejo po 4 urah od nanosa. Pycnogenol® so v znatnih količinah v človeški koži lahko merili tudi še po 12 urah od nanosa.


Vir: Horphag


Pomirja, ščiti pred UV sevanjem in deluje protivnetno

Kot je že Hipokrat ugotovil, Pycnogenol® zmanjšuje vnetja. Izpostavljenost UV sevanju povzroča sončne opekline in vnetno reakcijo, ki se odraža v oteklinah (zastajanje vode ali otekanje). Lokalno nanašanje Pycnogenol®-a po izpostavljanju UV sevanju znatno zmanjša vnetni odziv, posledično pa zmanjša oz. prepreči tudi otekline. Raziskave so pokazale, da Pycnogenol® ovira provnetne molekule, imenovane citokini in tako preprečuje vnetja. Tudi druge študije so dokazale, da Pycnogenol® občutno zmanjšuje otekanje in rdečino, ki nastaneta kot posledica kemičnih iritantov. Pycnogenol® lahko pomirja razdraženo kožo in zmanjšuje vnetja.

Če Pycnogenol® nanesemo pred izpostavljanjem UV sevanju, le-ta ščiti kožne celice. V eni od raziskav so rezultati pokazali, da 50% nezaščitenih kožnih celic pod UV sevanjem odmre, ob nanosu Pycnogenol®-a pred izpostavljanjem UV sevanju pa je odmrlo le 15% kožnih celic..

Poškodbe, ki jih povzročajo prosti radikali zaradi pretiranega izpostavljanja UV sevanju, se odražajo v fotostaranju kože in nastanku linij, gub in videzu postarane kože. Pycnogenol® deluje kot naravna zaščita pred sončnimi žarki, ščiti namreč zunanjo plast kože pred škodljivimi UVB žarki, preprečuje fotostaranje kože in posledično gubanje kože. Z redno uporabo Pycnogenol®-a bo koža zaščitena, pomirjena, možnosti za vnetne odzive pa bo manj.

 

Izboljša cirkulacijo in ten kože

Precej raziskav je dokumentiralo zmožnost Pycnogenol®-a, da izboljša cirkulacijo na način, da okrepi kapilarni sistem in sprošča skrčene krvne žile. Krvne žile se namreč na določene stresne hormone odzivajo tako, da se skrčijo in zmanjšajo pretok krvi in hranilnih snovi. Pycnogenol® sprosti te skrčene žile ter obnavlja pretok krvi in hranilnih snovi. Dobro negovane in nahranjene celice so bolj zdrave. Oslabljene in poškodovane kapilare ne tesnijo tekočine, kar povzroča zmanjšanje in oslabitev cirkulacije. Pycnogenol® ščiti kapilare pred degradacijo tako, da lovi proste radikale. Veže se na kolagenska vlakna v stenah kapilar in jih tako okrepi in celo popravi poškodovana kolagenska vlakna.

V študiji, opisani v publikaciji The Antioxidant Miracle, so raziskovalci obtežili kolagenska vlakna in jih namočili v vodo za 24 ur ter tako simulirali leta staranja. Ko so vodi dodali Pycnogenol®, so se kolagenska vlakna skrčila. Pycnogenol® je namreč pomagal okrepiti in popraviti postaran kolagen. Struktura kožnih celic je odvisna od kolagena in elastina. Poškodovan in postaran kolagen pomeni povešeno in zgubano kožo, ojačanje kolagenskih vlaken pa pomaga izboljšati prožnost kože ter tonira in revitalizira kožo. Selektivna vezava Pycnogenol®-a na kolagen podpira in krepi kapilarni sistem ter obnavlja zdravje kože.Pycnogenol® pospešuje celjenje ran in zmanjšuje nastanek brazgotin

V eni izmed farmakoloških študij so raziskovali sposobnost kože, da sama celi rane. Rane so povzročili z vročino in kožo nato negovali z nanosom Pycnogenol® gela enkrat na dan dokler se rana ni zacelila. Brez nege je proces celjenja trajal 15,3 dni, nanašanje gela brez Pycnogenol®-a pa ni imelo nobenega učinka na čas celjenja. Gel z 1% Pycnogenol®-a je, v primerjavi z gelom brez Pycnogenol®-a, proces celjenja pospešil za 1,6 dneva. Raziskava je pokazala, da je od odmerka odvisno, za koliko se skrajša čas celjenja rane. Poleg tega pa se je velikost brazgotine zmanjševala s povečevanjem koncentracije Pycnogenol®-a.

V dveh kliničnih preizkusih je lokalno nanašanje Pycnogenol®-a izboljšalo zdravljenje ran pri posameznikih z venoznimi boleznimi in diabetesom. Nanašanje Pycnogenol® prahu neposredno na rane pri 30 diabetikih je rezultiralo v popolnem okrevanju 84% pacientov, medtem ko so v kontrolni skupini z standardno nego zgolj 61% pacientom popolnoma pozdravili rane.Vir: HorphagPycnogenol® je učinkovito sredstvo za zdravljenje aken

V klinični raziskavi so testirali 40 odraslih žensk z aknami. 2x na dan so po čiščenju obraza nanašale losjon z 0,5% Pycnogenol®-a. Po enomesečnem tretmaju so ocenili simptome, pri čemer so uporabili uveljavljen standard za ocenjevanje resnosti bolezenskih simptomov. Rezultati so pokazali, da je večina žensk opazila izboljšanje stanja aken. Ena od štirih žensk ni opazila nobenega učinka, medtem ko je 75% žensk potrdilo izboljšanje in kar 5% od njih je zatrdilo, da je izboljšanje dramatično.


Vir: Horphag


Pycnogenol® za zdravje kože

Pycnogenol® vsebuje izjemno kombinacijo močnih antioksidantov, je ena najmočnejših spojin, kar so jih odkrili. Ker je povsem varna, jo lahko uporablja kdorkoli, celo tisti z izjemno občutljivo kožo (ne pozabite, da je vedno pametno testirati novo sestavino tako, da majhno količino nanesete na notranjo stran roke). Če Pycnogenol® vključite v svojo dnevno rutino nege kože, le-ta deluje kot naravno sredstvo za zaščito pred poškodbami UV sevanja, saj ščiti kožo pred prostimi radikali, koži pa pomaga okrevati po celodnevnem izpostavljanju soncu.

Ker Pycnogenol® izboljša mikrocirkulacijo, lahko zmanjša zabuhlost podočnjakov, ki je posledica šibkih kapilar. Pycnogenol® okrepi kapilare, preprečuje prepuščanje in kapilarni sistem pripravi do tega, da ponovno absorbira tekočino.

Je izjemno močan antioksidant, ki polovi proste radikale, še preden lahko poškodujejo kožne strukture, poleg tega pa krepi antioksidatno delovanje vitamina E in C. Pycnogenol® pomlajuje kožo in upočasni naraven proces staranja kože. Kljub temu, da je Pycnogenol® na voljo tudi kot prehransko dopolnilo, vam za optimalno zdravje kože priporočamo lokalno nanašanje na kožo. Tako boste prepričani, da je vaša koža absorbirala dovolj Pycnogenol®-a, da bo ostala zdrava in sijoča.

Pycnogenol® predstavlja zelo močno kozmetično sestavino, ki ponuja širok razpon klinično podprtih koristi za zdravje kože:

  • antioksidantno delovanje
  • izboljšanje zdravja kože in obnova kolagena
  • anti-mikrobno delovanje
  • protivnetno delovanje
  • preprečevanje fotostaranja in zaščita pred UV sevanjem

Kateri izdelki vsebujejo Pycnogenol®?

Pycnogenol® v različnih koncentracijah vsebuje veliko Derma E izdelkov. Izpostavljamo le tiste z največjo vsebnostjo tega antioksidanta. Za več informacij kliknite na sliko izdelka.

button_pycnogenol_gel.jpg   button_Pyc___istilo.jpg  

button_Pyc_eye.jpg   button_Pyc_serum.jpg  

button_AD_no__na.jpg   button_AD_o__esna.jpg   button_ER_eye.jpg

        button_peptides_eye.jpg  

button_peptides_serum.jpg  Izdelava spletnih strani: Positiva