0 artiklov v košarici
TELEFONSKO NAROČANJE
PON - PET: 10.00 -16.00
GSM: 041 794 931

IskalnikIšči po ceni

Blagovne znamke
Izberi po kategoriji

Prijavi se na e-novice

in prihrani

Aktualno


DMAE
Medtem ko imajo gube lahko stari in mladi, je povešena koža vedno izdajatelj starosti.
Skozi leta jo gravitacija vztrajno vleče navzdol in le malokdo ve, kako ta proces lahko upočasnimo in zavlečemo.
Kako se torej upreti gravitaciji in obdržati kožo na svojem mestu čim dlje?


Nova uporaba stare sestavine

 

DMAE (okrajšava za spojino dimetilaminoetanol)  je mnoga leta predstavljala zdravilo, ki so ga predpisovali za kognitivne motnje, pred nedavnim pa je postala priljubljena sestavina za učvrščevanje kože. DMAE se v naravi nahaja v ribah, predvsem v lososu, v zelo majhnih količinah pa jo najdemo celo v človeških možganih. Je predhodnik nevrotransmiterja acetilholina, ki je odgovoren za celično komunikacijo, ki je izjemno pomembna za mnoge kognitivne funkcije. Mnoge blagodejne lastnosti DMAE so povezane z njeno zmožnostjo vpliva na ravni holina v telesu.

 

Nedavno so proizvajalci kozmetike začeli DMAE ponujati kot 'lifting obraza v lončku'. Mladostna koža je namreč čvrsta zato, ker so mišična vlakna pod kožo kratka, debela in napeta. Ko se staramo, se ta vlakna podaljšajo, raztegnejo in popuščajo.Koža se povesi in stanjša. Da bi obnovili mladosten in čvrst videz kože, plastični kirurgi prerežejo vlakna in jih fizično dvignejo in skrajšajo. DMAE je naravnejša in in nežnejša alternativa takšnim posegom.
 

Naraven lifting obraza

 

Nedavne raziskave so pokazale, da DMAE prinaša podobno osupljive rezultate. V eni od študij so skupini pacientov nanašali gel, obogaten s 3% DMAE na eno lice in kontrolni gel brez DMAE na drugo lice. 45 minut po lokalnem nanosu in dveh tretmajih so raziskovalci merili čvrstost kože in vlago. Obe formulaciji sta izboljšali vlago kože, a e DMAE je izboljšala tonus kože. 3% DMAE raztopina je znatno povečala natezno moč kože (Uhoda in drugi, 2002), kar pomeni, da lokalno nanašanje DMAE učvrščuje kože in zmanjša povešenost kože.

 

Druga študija je z uporabo 3% DMAE gela dosegla podobne rezultate v čvrstosti kože, poleg tega pa je po 16 tednih DMAE očitno zmanjšala videz linij in gub ter izboljšala obliko ustnic in njihovo polnost (Grossman, 2005). DMAE lahko zaustavi in kolesa staranja in z nežnimi formulacijami za nego kože pomlaja vaš obraz.

 

Mehanizma, ki stoji za temi rezultati, znanstveniki še niso popolnoma doumeli in razumeli. Raziskave o DMAE kot sestavini za lokalno nanašanje so še na začetku, obstaja še mnogo vprašanj na katera je potrebno odgovoriti. Ena od hipotez o tem, kako DMAE deluje, predpostavlja, da DMAE izboljšuje čvrstost kože tako, da stimulira krčenje mišic.

 

Acetilholin je nevrotransmiter, odgovoren za prenašanje sporočil med živčnimi celicami in mišicami. S povečanjem ravni DMAE se lahko poviša raven acetilholina, kar vodi v povečano mišično krčenje. Povečano krčenje mišic pa skrajša mišična vlakna in napne kožo. Drug možen mehanizem pa je, da DMAE pomaga pri hidriranju povezovalnega tkiva, kar posledično pomeni bolj čvrsto in prožno kožo (Uhoda in drugi, 2002). Le z še bolj poglobljenimi raziskavami bomo razumeli, kako DMAE pomaga pri liftingu obraza.Vir: Skin Care Resource Center

 
 

Še več koristi

 

Kljub temu, da je DMAE poznana kot učvrščevalna sestavina za kožo, se je izkazala tudi kot antioksidant in sestavina s protivnetnimi lastnostmi, zaradi česar je izredno priljubljena v izdelkih za nego kože (Grossman, 2005; Zs-Nagy, 2002). Antioksidanti ščitijo celične strukture pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali, kar posledično pomeni upočasnitev procesa staranja in preprečevanje nastanka linij in gub. Protivnetne sestavine pa pomirjajo kožo in jo ohranjajo zdravo in sijočo.

 

DMAE se je v raziskavah izkazala tudi kot odlična učinkovina za zmanjševanje starostnih peg in pigmentnih madežev. Starostne pege se pojavijo, ko se rjavi celični pigment, imenovan lipofuscin, začne akumulirati v celicah. V eni od študij je centrofenoksin (ki vsebuje DMAE) očistil celice odvečnega lipofuscina (Dylewski, Nandy in Nandy, 1983), kar prinaša upanje, da lahko DMAE povsem izniči videz starostnih peg. Objavljene raziskave, na temo lokalnega nanašanja DMAE, so šele na začetku, a rezultati so izjemno pozitivni. DMAE odstrani leta z vašega obraza tako, da izboljša tonus kože, jo učvrsti in navlaži. Poleg tega še polovi proste radikale in pomirja kožo. Za naravno in nežno pot do bolj mladostne in zdrave kože, poskusite DMAE.

 

 

 

Kateri izdelki vsebujejo DMAE ?

Za več informacij kliknite na sliko izdelka.

button_DMAE_tonik.jpg   button_dmae_serum.jpg  
Viri:

  • Dylewski, D.P, Nandy, S., in Nandy, K. “Effects of Centrophenoxine on Lipofuscin in the Retinal Pigment Epithelium of Old Mice,” Neurobiology of Aging 4 (1983): 89-95.
  • Grossman, R. “The Role of Dimethylaminoethanol in Cosmetic Dermatology,” American Journal of Clinical Dermatology 6 (2005): 39-47.
  • Uhoda I., Faska, N., Robert, C., Cauwenbergh, G., in Pierard, G.E. “Split Face Study on the Cutaneous Tensile Effect of 2-dimethylaminoethanol (deanol) Gel,” Skin Research and Technology 8 (2002): 164-167.
  • Zs-Nagy, I. “Pharmacological Interventions Against Aging through the Cell Plasma Membrane,” Annals of the New York Academy of Sciences 959 (2002): 308-320.
  • Skin Care e-learning and Resource Center: www.Skincareresourcecenter.com

Izdelava spletnih strani: Positiva